Boldogkő váránál tett látogatásunk előkészítésénél a térképeket nézegettem. Ilyenkor ugyanazt a területet megnézem több elektronikus térképen is, váltogatom a rétegeket, hogy jobb képet kaphassak arról mire is számíthatunk a területen. Általunk ismeretlen helyeken így is találhatunk néznivalót. A várra néző Magoska-hegynek egy nyúlványán így találtam egy ígéretes kilátópontot. Varkoly- kilátó. Ezekről azért tudni érdemes, hogy nem minden esetben „valódiak”, van hogy csak télen kilátópont, vagy az is volt már, hogy 10 éve még az volt, de azóta benőte a növényzet.

Rákersetem google barátom segítségével, aki csak egy fb posztot dobott fel. Ez nagyon ígéretes volt, a várra mutatott kilátást. A biztonság kevéért szombat reggel még a többiek ébredése előtt eldöntöttem, hogy felfutok. Szemerkélő esőben az utat könnyedén megtaláltam és csodálatos körpanoráma fogadott, rálátással Boldogkőre és a várra. Az odavezető úton és a kilátópontról az alábbi látvány fogadott:

Vasaárnap már az ismert útvonalon vezettem fel a csapatot. Arka településről indulva megnéztnk két kiállított régi túzoltó szekeret, majd felmentünk a kilátó ponthoz. Az időjárás sokkal kedvezőbb volt, szép napsütésben élvezhettük a teljes körpanorámát, teljes ráláttással Boldogkő várára.

Ha szeretnéd Te is megnézni, merre jártunk, mi az alábbi útvonalat követtük:

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük