A sárga zuzmó

Lassan kezdenek rügyezni az erdő fái, az ágakon más színes teremtményeket – zuzmókat – figyelhetünk meg.

Read more
Az erdők világnapja

Az erdők világnapja minden év március 21-én van, és az erdők védelmére és megőrzésére emlékeztet bennünket. Az erdők az életünk alapvető részei, mivel oxigént termelnek, tisztítják a levegőt, fenntartják a vízvisszatartást, csökkentik a talajeróziót és biztosítják az élővilág számos fajának életterét.

Read more
Taplógomba: az erdő márciusi kokárdája
taplógomba

Ahogy a taplógomba lassan növekszik és fejlődik a tavasz erejéből, úgy emlékeztet arra, hogy minden új élet valahonnan ered. Az újjászületés időszaka, amikor a természet megújul, a világ szépsége pedig újra felfedezhetővé válik.

Read more
Varkoly- kilátó pont a Zemplénben

Boldogkő váránál tett látogatásunk előkészítésénél a térképeket nézegettem. Ilyenkor ugyanazt a területet megnézem több elektronikus térképen is, váltogatom a rétegeket, hogy jobb képet kaphassak arról mire is számíthatunk a területen. Általunk ismeretlen helyeken így is találhatunk néznivalót. A várra néző Magoska-hegynek egy nyúlványán így találtam egy ígéretes kilátópontot. Varkoly- kilátó. Ezekről azért tudni érdemes, hogy nem minden esetben „valódiak”, van hogy csak télen kilátópont, vagy az is volt már, hogy 10 éve még az volt, de azóta benőte a növényzet.

Read more
Kilátások

Az erdei túra 13 km hosszű és 500 méter szintemelkedést tartalmaz. Az útvonalon a Pilisi Kilátások túramozgalom három kilátópontját is érintjük. A túra nehézségi foka közepes. Túráink besorolásáról itt olvashatsz bővebben. Találkozási pont rendszerint Két-bükkfa nyereg parkolójában van. GPS: 47.715815, 18.866986 Utoljára 2022. márciusban jártuk be ezt az útvonalat. Részletes leírást itt találsz.

Read more
A Nagy Kör

Ez a túránk igazi nehézfiú. 23 kilométer és 1100 méter szintemelkedés. Cserébe rengeteg kilátópont és Visegrádi-hegység ikonikus helyei Dobogókő, Vadálló-kövek, Prédikálószék vár bennünket. A túra nehézségi foka nehéz. Túráink besorolásáról itt olvashatsz bővebben. Találkozási pont rendszerint Pilisszentlászló Sikárosi út 3 alatt van. GPS: 47.720793, 18.986212 Utoljára 2022. tavaszán jártuk be ezt az útvonalat. Részletes leírást […]

Read more
Pilis-tető

Az erdei túra 12 km keresztül vezet a Pilis hegy tetején található Boldog Özséb-kilátóhóz ahonnan teljes körpanorámában gyönyörködhetünk. Indulási pontunk a pilisszentkereszti focipály mellől . A túra nehézségi foka közepes. Túráink besorolásáról itt olvashatsz bővebben. Találkozási pont rendszerint Pilisszentkereszt Forrás u. 82. GPS: 47.695828, 18.891438 Utoljára 2022. szeptemberében jártuk be ezt az útvonalat. Részletes leírást itt találsz.

Read more
Filmajánló

Ha a két ünnep között nem dolgozol és a napsütés sem csábított ki a szabadba, itt van 3 film, amit szerintem érdemes lehet megnézned.

Read more