Legyen közös öröm a kirándulás

Információ és tájékoztatás

A túrákon szerzett tapasztalatok alapján állítottam össze ezeket az információkat, amelyek megismerése és betartása hozzásegít ahhoz, hogy a túrázás minden résztvevő számára azonos örömöt jelentsen. A túrára való jelentkezés feltétele, hogy jelen leírásban foglaltakat megismerted és azokat magadra nézve kötelezően betartod.

Felelősség

A túra vezetésével és szervezésével, annak biztonságos lebononyolításával a résztvevők iránt felelősséggel tartozom. Bizonyos esetekben a túra során kaphatsz tőlem olyan utasítás, mely a biztonságod érdekében kötelező betartanod, amennyiben kiskorúval érkezel, azt vele betartatnod.

Regisztráció és részvételi díj

A túrákon való részvétel minden esetben regisztrációhoz kötött, részvételi szándékod az info@erdeiturak.hu -ra küldött emailben tudod jelezni. A regisztráció határideje a túra kezdése előtti 24. óra. Az üzenetnek minimálisan tartalmaznia kell a túra számát, az általad regisztrálni kívánt résztvevők számát, egy telefonos elérhetőséget és azt, hogy jelen információs oldalt elovastad, és magadra nézve azt kötelezően elfogadod. Az én kapcsolat tartási telefonszámom: +36 20 249 4284
Elképzelhető, hogy egy túráról lemaradsz, mert a maximum létszám 40 fő, nehezebb túrák esetén ez a szám csökkenhet. A túra minimum 3 fő esetén indul.

LEMONDÁS esetén kérlek mihamarabb jelezd azt telefonon vagy emailben.

Túravezetés díja

Túráim döntő többségében ingyenesek, amelyik költségtérítéses, a kiírásban jelezve van. Ha úgy érzed, valamit visszaadnál az élményért cserébe amit a túrán kaptál, több féle képpen is támogathatsz, útmutató az alábbi linken

Betegség és COVID-19 információk

A túrán csak egészségesen lehet részt venni. A túrák szervezésénél minden esetben betartjuk az éppen hatályos járványügyi és más előírásokat.

Táv, nehézségi szint és edzettség

A szintek meghatározásánál egy sportos életmódot élő, heti rendszerességgel mozgó, havi rendszerességgel túrázó ember fizikumát vettem alapul. Ha most kezded a sportos életet, vagy csak első kirándulásodra jössz, akkor a szintekből mindenképpen a könnyebbet válaszd. A nehézségi szintek leírását itt találod.

Mi kutyával túrázunk. Mindig.

Ha kutyát hozol, pórázon vezesd és felelős gazdiként legyen nálad szájkosár. Indulás előtt ellenőrizd, hogy az oltásai érvényesek, könyvét tartsd magadnál.

Parkolás

Ha saját autóval érkezel, kérlek figyeljen a szabályos parkolásra! Kirándulni megyünk, ha pár száz méterrel többet sétálsz, az sem baj.

Ajánlott öltözet és felszerelés

Túracipő vagy bakancs, réteges erdei túrázásra alkalmas öltözet, esőkabát. A túra tervezett időtartamának megfelelő mennyiségű élelem és folyadék. Néha van kötelező felszerelési tárgy ez mindig szerepel a túra kiírásában. Ilyen lehet például a fejlámpa.

Megjelenés hozzájárulás

A túrán való részvétellel hozzájárulsz ahhoz, hogy a túrán készült fényképeket az Erdei Túrák webes felületein a túrák bemutatására felhasználjam. Kérés esetén az érintett képeket eltávolítom.

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük